Čerstvý olivový olej priamo z farmy, plnený do fliaš až pri našej objednávke. Garancia kvality a pôvodu - máme analýzy a certifikáty, ale hlavne niekoľkoročnú osobnú skúsenosť s výrobcom.

Prečo milujeme olivový olej

E: extra ????
V : virgin ????
O : olive ????
O : oil ????
 
Čo je EVOO?
Extra panenský olivový olej EVOO , alebo na Slovensku EPOO.
✅ Olivový olej, číry ako voda, je olej získaný z olív (plodov olivovníka).
✅ „Panenský“ pochádza z extrakčnej metódy (mechanickej, bez iných chemických zásahov), vďaka ktorej získavame iba olej prirodzene obsiahnutý v olivách bez ďalších procesov alebo prísad. Preto hovoríme, že je ako prírodný džús.
✅ „Extra“ je veľký rozdiel. Môže existovať veľa olivových olejov, dokonca aj veľa panenských olivových olejov, ale EXTRA je vyhradený iba pre tie bezchybné oleje, ktoré úplne vyhovujú chemickým a organoleptickým požiadavkám na preukázanie svojej vynikajúcej kvality.
Tieto parametre definované v International Olive Council a používané na celom svete musia byť certifikované laboratóriom (napríklad voľná kyslosť menej ako 0,8) a úradnou degustačnou komisiou (absencia chýb, ovocnosť je vyššia ako nula).
Zábavný fakt: EVOO je jediná potravina na svete, ktorá pre svoju klasifikáciu vyžaduje túto dvojitú analýzu (chemickú a organoleptickú).
Z tohto dôvodu je vždy na prvom mieste pozrieť sa na to, či kupujete EVOO, a nie „iba“ olivový olej, pretože ten je rafinovaný olej a nemá rovnakú kvalitu ????.
Náš - Váš EVOO DonLope má v analýzach vynikajúce parametre, konzumujeme len kvalitu !!!!
 
Späť do obchodu